Peynir helvası genellikle koyun sütünden yapılıyor olmasına rağmen, her mevsim yeterli miktarda koyun sütü bulunamaması nedeniye, kimi zaman koyun ve keçi sütlerinin karıştırılarak elde edilen peynirle de yapılmaktadır. Günlük olarak Çanakkale'nin merkez ilçesine bağlı köylerinden toplanan sütten mayalanan peynirle yapılan Babalık Tekin Peynir Helvası Çanakkale'nin geleneksel, organik peynir helvasıdır. Çanakkale'nin en iyi peynir helvacısı unvanını hak etmek için, teknoloji ve kimyasal ürün kullanımına direnerek yüz yıl önce nasıl yapılıyorsa aynı şekilde peynir helvası üretme kaygısı ve çabasındayız.
Babalık Tekin Peynir Helvacısı, yüz yılı aşkın Çanakkale Peynir Helvası geleneğini, bugün de yüz yıl önceki lezzeti koruyarak devam ettirme telaşındadır. Çanakkale'nin en iyi peynir helvacısı olmak için çabamız, kimyasal ürün, pastörize süt, renklendirici veya boyar madde kullanmadan hem görünüş olarak hem de lezzet olarak Çanakkale'nin en iyi peynir helvasını sizlere sunmaya çalışmaktayız.
Günlük olarak tarafımızdan toplanan süt mayalanarak peynir elde edilir. Mayalanan peynir, suyundan arındırılarak ateşte eritilmeye başlanır. Peynir eridiğinde üzerine irmik ilave edilir. Peynirin yağını salmasına kadar sürekli karıştırılarak ateş üzerinde tutulur. Yapılan helvanın miktarına göre bu süreç yarım saat ile bir saat gibi bir süre devam etmektedir. Yağlanan irmik ve peynirin üzerine toz şeker dökülür. Toz şekerin helvaya kendiliğinden emilmesi beklenir. Yağlanan peynirin üzerine dökülen şeker, karıştırılmadan, üzerine bastırılarak helvanın içine yedirilir. Bu şeklide şekerin erimesi sağlandığında peynir helvası bir süre daha ateş üzerinde karıştırılarak kıvamı tutturulur. Çanakkale'nin en iyi peynir helvası yapay tatlandırıcılar ve şuruplar kullanılmadan kimi zaman lezzet için görsellikten feragat edilerek yapılmalıdır. Babalık Tekin Peynir Helvacısı olarak, peynir helvası üretiminde öncelikle sağlıklı ve lezzetli peynir helvası üreterek sizlere sunmak için çabalamaktayız.
Yukarıda anlatıldığı şekilde pişirilen peynir helvasının bir kısmı fırınlanmadan, bir kısmı ise fırınlanarak satışa sunulmaktadır. Çanakkale'nin en iyi peynir helvasını tazeliğinde ve lezzetini kaybetmeden tüketmek için aldığınız helvayı 10 gün içerisinde tüketmeniz tavsiyemizdir. Satın alacağınız peynir helvasını evinizde tüketeceğiniz zaman sıcak servis yapılması ve yanında dondurma bulundurulması, peynir helvasının lezzetine lezzet katacaktır. Çanakkale'nin en iyi peynir helvası nerede bulunur, sorusunun cevabını başkasından veya bizden duymanız değil yüzde yüz doğal ve organik ürünlerle üretilen peynir helvamızı tadarak kararı sizin vermeniz Babalık Tekin Peynir Helvacısı olarak tercihimizdir. Tüm Türkiye'ye kargoyla peynir helvası gönderimi yapmaktayız. Babalık Tekin Peynir Helvasını Türkiye'nin her yerinde yılın 365 günü tatmak için, 0286 217 36 10 numaralı telefonumuzu hafta içi veya hafta sonu 08.00 - 23.59 saatleri arasında arayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder